Tomori Pál Főiskola

Tisztelt Hallgató!

 

Először is köszönjük, hogy intézményünket megtisztelte bizalmával, és minket választott továbbtanulása helyszíneként.

 

Fontos információk:

A Tomori Pál Főiskola 2022-es tavaszi félévét a vezetőség a következő rendben határozta meg. A Kecskeméten tanuló hallgatók minden képzésben online módon vesznek részt, a Teams rendszeren keresztül. A Budapesten tanuló levelezős hallgatók szintén online formában tanulnak ebben a félévben az óráik címének megfelelő Teams csoportokban. A budapesti nappali képzésben részt vevők számára összetettebb a helyzet, ők vegyes tanrendet kapnak. Azokon az órákon, amiket a hallgatók jelenléti módon tudnak látogatni, mert Magyarországon tartózkodnak, személyes jelenléttel tartjuk a kurzusokat. Azokon az órákon, ahol sok hallgató jelentkezik be külföldről, a tanár dönt, hogy hibrid formában, vagy online tartja-e meg az előadást. Ezért arra kérjük a nappalis hallgatókat, hogy keressék a tantárgyak felvétele után az oktatókat, így első kézből kapnak információt arról, hogy otthonról csatlakozzanak a kurzusokhoz, vagy a főiskola épületében kell lenniük az órák idején. A Teams  bejelentkezéshez szükséges információkat a Neptun kódjukkal együtt küldjük Önöknek emailben.

 

Határidők, időbeosztás:

A 2021/22 tanév II. félévére vonatkozó időbeosztást ITT találják, ez tartalmazza a fontosabb határidőket és dátumokat. (Pl.:  tartalmazza a levelezős konzultációs időpontokat is):

 

Hasznos dokumentumok:

A Neptun nyitó felületén a letölthető dokumentumok között találhatóak ITT.

 • Órarendek: tudniuk kell, hogy intézményünk méretgazdasági/rugalmassági szempont miatt nem használja a Neptun számos funkcióját, így az órarendet sem magában a rendszerben tároljuk, hanem Excel táblákban, amelyet a nyitófelületre mentünk le. A Neptun órarend funkciója inaktív! Az órarendek minden félév előtt az aktuális igényeknek megfelelően készülnek, így azok publikálására mindig közvetlenül a regisztrációs időszak kezdete előtt kerül sor.  
 • Képzési tájékoztatók: ezek tartalmazzák az Önök képzésének főbb adatait, mint például a kötelezően teljesítendő tantárgyak lajstromát, vagy az abszolutóriumhoz szükséges kreditértékeket. KIEMELTEN FONTOS, hogy a tájékoztatókban található mintatantervet rendszeresen tanulmányozzák, tanulmányi előmenetelüket aszerint szervezzék.
 • Kérelmek: jelen pillanatban a Neptun program kérelemkezelő funkciója csak a részletfizetési kérelem benyújtására használható, a többi kérelmet a Neptun nyitófelületén található sablonokon lehet leadni. A kreditátvételi kérelemnek külön sablonja van, de az összes többi kérelmet az általános kérelem sablonon kell leadni. (elektronikusan megküldeni a tanulmanyi@tpfk.hu-ra) Leadási határidők mindig az időbeosztásban találhatóak. A részletfizetési kérelem benyújtásáról a hallgatói segédlet ITT található.
 • Számlakérők: amennyiben egyéb szervezet fogja az önköltségtérítést rendezni, akkor szükséges kitölteni. Leadási határidő mindig az időbeosztásban található. Ezt IDE is feltettük.
 • Befizetések teljesítése: a Neptunon keresztül befizetni sem tudnak, azt a honlapon lévő bankszámlaszámokra történő befizetéssel, vagy a budapesti recepción készpénzes befizetéssel tudják megtenni. Bankszámlaszámok ITT  (A Takarékbank az intézmény "főbankja", de ha kényelmesebb az OTP-ra is utalhatnak.)

 

Regisztrációs időszak: Mindig az időbeosztás tartalmazza. 

 

Beiratkozás: 

A nappali munkarendben tanuló hallgatók a szorgalmi időszak első hetén hozzák be a Tanulmányi Hivatalba, ügyfélfogadási időben (Hétfőn, szerdán és pénteken 8:00-12:00 és 12:30-15:30 óra között) a kitöltött beiratkozási dokumentumokat. A levelezős munkarendben tanuló hallgatók a kitöltött dokumentumokat emailben továbbítsák a tanulmanyi@tpfk.hu email címre, ezt követően postai úton vagy személyesen is továbbítsák ezeket (Tomori Pál Főiskola Tanulmányi Hivatala, Budapest, 1223 Művelődés utca 21-27.).

 

Beiratkozási dokumentumok (a nevükre kattintva letölthetők):

 • Beiratkozási lap –  kitöltve, aláírva 1 példányban
 • Adatkezelési megbízás – kitöltve, aláírva 1 példányban
 • Önökre vonatkozó képzési szerződés – kitöltve, aláírva 2 példányban
 • Az összes olyan bizonyítvány, dokumentum eredeti példánya bemutatásra illetve azoknak fénymásolata, amelyek alapján a felvételi eljárásban felvételt nyert, illetve az érettségi mint alapdokumentum, akkor is kell, amenyiben nem az alapján történt a felvétel. (érettségi bizonyítvány, OKJ-s bizonyítvány, nyelvvizsga bizonyítvány, felsőfokú oklevél)

 

Közelgő határidő:

-          Részletfizetési kérelem: 2022. február 04.

A tandíj kiírása után a Pénzügyek menüpontban igényelhető. Csak két részletben történő fizetést tudunk befogadni az intézmény által publikált összegekkel és időpontban. Az első részlet a tandíj mértékének 60%-a. Így a kérelemben elég csak azt feltüntetni, hogy részletfizetést kérnek.

-          számlakérők (ha nem Ön, hanem egy szervezet fogja az önköltségtérítést rendezni: 2022. február 04.

-          kreditátvételi kérelem (dokumentumok között): 2022. február 04.

A tandíjat utalással (részletek itt: https://portal.tpfk.hu/kozerdek-adatok) illetve készpénzzel/bankkártyával a Budapest Campus recepcióján tudják rendezni. (A fizetési funkció, mint fent már írtuk NINCS bekapcsolva a Neptunban).

A számlákat - mint természetes személyek - mindenki részére már kiállítottuk, amennyiben részletfizetési kérelmet adnak le, vagy számlakérőt, úgy sztornírozzuk a kiállított számlát és új számlákat állítunk ki a kérésüknek megfelelően, ahol a fizetési határidő a számla kiállításának kelte + 8 nap lesz.

 

Neptun:

Neptun elérési útja, felhasználói segédlete ITT található.

Illetve itt is leírnánk, hogy kis intézmény lévén a Neptun számos funkciója inaktív, intézményünk alapvetően csak a kurzusokat és eredményeik nyilvántartására használja: kérelmet leadni (kivéve részletfizetési kérelem), fizetéseket indítani, órarendet nézni a Neptunon kívül lehet.

 

Diákhitel:

Egyelőre csak kérjük írják meg 2022. február 01-ig, hogy ki szeretné a diákhitel központon keresztül intézni a tandíjbefizetését. (tanulmanyi@tpfk.hu

Minden képzés esetén tudnak diákhitelt igénybevenni, az igénylést a DiákhitelDirekt.hu oldalon keresztül kell elindítani. Részleteket a Diákhitel Központ honlapján találnak. Szerződéskötés után kérejük küldjék el a tanulmanyi@tpfk.hu-ra a szerződésszámot, illetve be kell állítaniuk a Neptunban a diákhitellel történő tandíjfizetést, segédlet ITT található.

Azon hallgatóra, aki diákhitelt vesz igénybe, amely utalása közvetlen a főiskolának történik a félév folyamán, nem vonatkozik a fizetési határidő. 

 

Kollégium:

A Tomori Pál Főiskola budapesti kollégiuma nyitva áll minden vidéki, nappalis hallgató előtt, kérjük a tanulmanyi@tpfk.hu-ra írt e-mailben jelezzék, hogyha férőhelyet igényelnek.

Részletek:

-          férőhely csak 10 hónapra igényelhető. (a kollégista vállalja, hogy 10 hónapig bent lakik, ha hamarabb kiköltözne, az intézmény részére a 10 hónapi kollégiumi díjat akkor is meg kell téríteni. Kivételt képez, ha valakinek megszűnik a hallgatói jogviszonya, vagy passzív hallgató lesz.

-          a kollégiumi díj: 30 000 Ft/fő/hó

-          házirend: a kollégiumban, tekintve, hogy a főiskola falain belül található hálószobákról van szó, nagyon szigorú házszabályokat kell betartania a kollégistáknak, az internátus jelleggel működik (incl: 24 órás szilencium).

 

Diákigazolvány

Az a hallgató, aki diákigazolványt szeretne igényelni, el kell mennie az okmányirodába. Az eljárás részeként a jogosult egy Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot kap az okmányirodai ügyintézőtől, melyen a nyilvántartásban szereplő adatok, a fénykép és az eredeti aláírás szerepel. Ezen adatlapnak része a 16 karakterből álló NEK azonosító, mely a diákigazolvány igénylési folyamatában kap szerepet. Ezt a NEK adatlapot el kell hozni beiratkozásra, vagy scannalve eljuttatni a tanulmanyi@tpfk.hu -ra.

 

A felvételéről szóló határozatot és a Neptun belépéshez szükséges adadtokat mindenkinek e-mailen küldjük.

 

Fontos linkek:

 • Tomori Világ az intézmény blogja (Ide szivesen várjuk írásaikat, ha aktívan részt szeretnének venni a blog életében, akkor kérjük ezt Csanádi-Bognár Szilvia tanárnőnek jelezzék legyenek kedvesek a csanadi-bognar.szilvia@tpfk.hu elérhetőségen.)
 • Tomori Közösség Facebook csoport - alapvetően a tanulmányi ügyek/intézményi hírek - Neptun üzenetnél - informálisabb csatornája 
 • Tomori Közösség - Szakmai Fórum Facebook csoport - az a közösség informálisabb tere, itt adunk tájékoztatást a tanulmányaikat közvetlenül mérsékelten érintő dolgokról, de a hallgatók is itt kérnek segítséget egymástól, illetve tanáraiktól, sokszor munkatárs keresésre is használják, illetve szakmai kérdések/segítségkérések is itt zajlanak.

 

Amennyiben bármilyen kérdés felmerül, állunk rendelkezésre.

 

Várjuk Önöket nagy szeretettel!