Tomori Pál Főiskola

Cím: 6300 Kalocsa, Szent István király út 2-4.

Ezek pedig azok az alapértékek, amelyeket az épület építtetői is vallottak, és azóta a Tomori Pál Főiskola zászlajára is felkerültek: a tisztesség, az emberség és a szaktudás.
Az épület 1760 és 1764 között épült, barokk stílusban, benne papnevelde, majd piarista gimnázium működött, de a későbbiek során is kulturális célokat szolgált.
A Tomori Pál Főiskola megalakulásakor ebben az épületben kezdte meg munkáját több városi kulturális intézménnyel együtt.

 

Elhelyezkedés: Az épület Kalocsa városának szívében fekszik, közvetlenül az Érseki palota és a Főszékesegyház mellett. A legközelebbi autóbusz-megálló és a kollégium gyalogszerrel egyaránt 3 perc alatt elérhető.

 

A főépület közvetlen szomszédságában helyezkedik el a Kalocsai Érseki Könyvtár, amelynek gyűjteménye mintegy 250 ezer kötetet számlál. Ezek sorában 90 ezer antik könyv is megtalálható, közöttük értékes kódexekkel és kéziratokkal. A kollégium épülete mellett helyezkedik el a Tomori Pál Városi és Főiskolai Könyvtár is, amely gondoskodik a hallgatók számára szükséges szakkönyvek és folyóiratok elérhetőségéről. A főiskola hallgatói számára mindkét könyvtár térítésmentesen áll rendelkezésre.